3 iul. 2010

Atingerea unui inger

Undeva la capatul pamintului intre hotarele celor doua lumi(al nostru si cel al tarii de nicaieri) a simtit atingerea unui inger.
S-au privit in ochii si a simtit cum se afunda in mintea ei,cautind motivul care ii purtase pasii intra-colo.
Au avut impreuna dezbateri puternice si taceri confortabile...a citit in ea ca inca nu reusea sa isi aleaga drumul in viata.Indoielile incolteau in sine,o acaparau asemeni unei pinze de paianjen...
Intelegea incercarile care o asteptau,se gindea cit de ingust era adevarul dintre realitatile si tesatura acestei lumi false,zamislite de propria ei imaginatie.
Datorita atingerii ingerului isi dadu seama ca e cazul dupa multa vreme sa isi faca ordine intre pasiunile si dezamagirile ei,subordonindu-le ratiunii,desprinzindu-se din incilceala vietii si limpezindu-si nelamuririle.
Mai facuse o descoperire asupra vietii...departarea,evadarea nu aveau nimic de-a face cu libertatea.Libertatea exista inauntrul tau,indiferent de locul in care te-ai afla.
...Pina la urma se dovedi mai puternica decit ar fi crezut.In timpul acestui dezastru isi cucerise demnitatea...se putea intoarce linistita sa infrunte rautatiile lumii...ingerul ei era linga ea mereu asa cum ii promise-se.